Självömkan



Sitter och drömmer om sådana här godisar just nu. Varför finns de ingenstans längre? Vad vill världen mig egentligen? Tänker er bara vad det gott det egentligen hade varit. Åh, jag pallar fan inte med den här dagen. Måste så ha vaknat på fel sida eller någonting.

I torsdags


Dödsorsak och tretton bilar

Jag kom på att jag har glömt att berätta pappas dödsorsak.

För drygt en vecka sedan så fick jag äntligen veta vad han hade dött utav. Tydligen hade det preliminära svaret kommit under tiden som jag var i Turkiet, så när jag väl kom hem antog alla att jag redan visste det så istället fick jag gå ovetandes. Han dog av akut lunginflammation.

Det känns som en befrielse att slippa undra vad det var han dog av, men samtidigt kan jag tycka att hela allt:et känns så onödigt. Varför skulle pappa vara så läkarrädd för? Om han hade ringt till vårdcentralen/ambulans på fredagen så hade det kanske aldrig gått så här långt. Men det är något som man aldrig kan få svar på och även någonting som man aldrig kommer att kunna göra något åt nu i efterhand. Så det är ingenting man ska ångra eller lägga allt för mycket tankar på, fastän det lätt kan bli så.  För vi människor vill ju alltid ha en anledning till allting. Någonting att klandra.

Var förresten upp till Långträsk i söndags och räknade lite bilar. Kom upp i tretton bara sådär. Och då har jag inte ens räknat fyrhjulingen. Det som var ganska lustigt var att alla bilarna var olåsta och i nästan alla så satt nycklarna i dem. På en av mercedeserna var inte ens ena dörren stängd ordentligt (det är jag ganska säker på att det beror på att någon har varit och snokat)! Men nu ligger då alla nycklar som fanns ute i en liten lindex påse i hallen. Känns bra att ha lite koll i alla fall.

Någon som vill följa?

Åh är grymt sugen på att åka till Los Angeles.

Dock måste jag nog spara lite pengar först, med tanke på att de billigaste flygen jag hittade låg på 5300:-. Egentligen tyckte jag att det var billigt, har alltid trott att det skulle vara svinigt dyrt att flyga dit, men då är det ju bara flygstolarna som ligger på det. Då måste man ju alltså tänka till vandrarhem/hotel och mat (tror dock att det skulle bli donken tjugofyra/sju). Sen måste man ju skaffa visum och shoppingpengar också.

Så hm, kanske femton skulle räcka? Och så långt ifrån är jag faktiskt inte! Då är det ju bara det uppenbara problemet att man inte vill åka till självaste Los Angeles själv! Måste ju luska lite och höra om någon är på att dra antingen i höst eller nästa år. För det om något skulle vara en dröm som gick i uppfyllelse.

Egentligen skulle jag vilja stanna längre än sju/åtta dagar och dra en road trip också. Men då känns det som att jag måste ta körtkort innan.. Plus att man då lär behöva spara ännu mer pengar. Men det är då något som jag verkligen vill göra.. Och det tror jag att alla har haft som en dröm sedan de såg Crossroads för första gången.


One Tree Hill får kanske en åttonde säsong trots allt

Såg precis säsongsavslutningen (möjligtvis serieavslutningen) av One Tree Hill. Som ett troget fan så tycker jag att det är dags att lägga ner serien. Den har ju redan sju säsonger och en åttonde.. Nja, jag har inte varit riktigt säker på om det skulle vara till någon fördel för serien. Men nu! Nu när jag har sett hur det här, kanske sista avsnittet någonsin, slutade så vill jag bara ha en fortsättning. Inte för att det var många intressanta cliffhangers, utan på grund av det som hände alldeles i slutet. Jag vill inte, vill inte, vill inte att det ska sluta så!

Så därför var jag nu snabb med att kolla in på CW's hemsida utan något större resultat. Tittade därför istället in på Ausiello. Rättare bestämt på DEN HÄR listan. Han har nämligen listat alla serier och hur det ser ut för dem just nu (om de kommer att nedläggas eller inte). När jag tittade på listan för någon dag sedan så såg det ganska mörkt ut för OTH, men nu blev jag glatt överraskad när jag såg att det är stor sannolikhet att serien får åtminstonde tretton avsnitt till.

Och som det enbitna fan jag är, så kan jag väl inte tycka att det är negativt att jag får lite mer drama att njuta av? Fastän det kanske inte håller samma standard som tidigare så vet jag många serier som är betydligt sämre. Men mer säsonger än åtta tycker jag inte att serien förtjänar.

Update. Serien får åtminstonde tolv avsnitt till!

TVD on Young Hollywood Awards


Ner på knä, krypjävel

Det hände nyss något väldigt läskigt, ovanligt och skumt.

Jag satt här vid datorn i mammas sovrum och kollade på lite intervjuer samtidigt som jag såg en fluga flyga omkring i ögonvrån. Sekunden efter störtar den ner mot glipan mellan skärmen och tagentbordet (på en bärbar). Jag skrek till av chock och undrade vad fan det var som hände, för att sedan upptäcka att den hade fastnat i skarven. Skrattande gick jag ut ur rummet för att berätta för André vad som hade hänt, men när jag sen kom tillbaka var den lika borta som förut.

Det var då jag bestämde mig för att dela denna helt onödiga upplevelse på bloggen. Inte hann jag då skriva så mycket mer än två meningar av det här inlägget innan det var dags igen. Denna gång dyker krypet upp från ingenstans alldeles bredvid tangentbordet. Det var också då jag såg att den var röd och inte alls en fluga (någon som har någon aning om vad det kan vara?). Då hämtade jag båda mina mördarmaskiner (lillebror och katt), men båda ballade ur. (Lulle ballade ur på ett så fräckt sätt; han gick på krypet innan han gick med bestämda steg tillbaka till matskålen.)

Det var då André kom på idéen att stänga in den under en liten ljuslykta. Så nu får vi bara hoppas att den jäkeln är en sådan som snabbt dör av näringsbrist.. För jag vill inte sitta medvetandes om att ett kryp krälar alldeles bredvid mig hur länge som helst.

Lakafors och nio dagar med Adde

Först var planerna för idag obefintliga. Sedan när jag och Lina kom fram till att båda var på bushumör började de infinna sig. Dock ändrades dem lika snabbt igen. För nu sticker jag till Lakafors om en halvtimme istället. Ska nog vara där till fredag förmiddag.

För på fredag sticker ju mamma som sagt. Så alltså blir det att spendera hela nio dagar med min lillebror! Den enda frågan som dyker upp i mitt huvud är; hur fan ska jag överleva detta helvete? André är den jobbigaste lillebrodern man kan ha ibland.. Speciellt om man ska spendera mycket tid med honom. För han är ju inte alls lika trött längre av sjukdomen som han var i vintras. Nu är han nästan tillbaka till sitt gamla jag. Och med sitt gamla jag menar jag inte bara att piggheten är tillbaka, utan alla hans hyss börjar ploppa upp igen. Ni lär ju märka om/när jag blir less. Tur att han ska gå skola nästa vecka i alla fall!

Virus och Tunisien

För att göra min blogg till en riktig klago-blogg tänkte jag klaga på ännu en sak.

Min dator har så galet mycket virus så att det inte ens är roligt. Jag håller på att bli galen för att den samtidigt håller på att sega sönder. Om man ska se ett avsnitt av en serie nu så tar det nästan en timme istället för fyrtio minuter. Bara för att det måste buffra så förbannat. Om det håller på så här mycket längre tid så lovar jag att min fina dator en dag kommer att ligga nerkastad utanför mitt fönster. Då skulle den nog aldrig mer gå att använda eftersom att det är inte på bottenvåningen jag sitter precis.

Håller för övrigt på att städa till i min lägenhet lite grand. Ska ju inte bo i den på en vecka till *snyft*, för jag ska vara hemma hos mamma med André medan hon är i Tunisien. Hon och Åsa (Emelies mamma) blev nämligen så avundsjuka när jag och Emelie åkte så nu reser de bort en vecka från och med fredag. Så nu är det vår tur att vara avundsjuka istället!

Den som gör ett riktigt klurigt Vampire Diaries-quiz är guld värd

Shit vad jag måste vara lättirriterad idag eller någonting. Jag vill bara skrika ut att folk är inkompitenta och helt okapabla. Och det jag är irriterad över, lova att inte skratta nu, är folk som gör quizzes helt fel. It drives me crazy!

Om man nu ska sätta sig och göra ett quiz (och nu pratar jag inte om facebookquiz utan på andra sidor också) så ska man väl ändå se till att man skriver rätt svar på frågorna? Och har lite koll på vad det är man håller på med? Ska det vara så jävla omöjligt? För det verkar nästan så i mina ögon. Dessutom ska alla bara ta dåliga frågor hela tiden (för att vara mer specifik så har jag suttit och gjort något tvd-quiz, nörd), inte frågor som en sann nörd skulle veta. Och det är ju sådana frågor som är roligast och veta om man kan svaret på eller inte.

För vilken människa som helst som har sett programmet en gång skulle lätt kunna svara på "Är Elena tillsammans med Stefan?". Det krävs liksom ingen kunskap över huvud taget då ju. Och jag känner att jag måste kunna få ur mig lite onödig kunskap under de här sommarmånaderna som kommer nu. Annars kommer jag implodera och det skulle inte vara lite smärtsamt.

Nu känner jag att min irritation börjar gå över lite smått. Ibland är det skönt att bara skriva av sig på det man blir arg över. Hur fjolligt det än må vara så känns det alltid bättre att avreagera sig på något sätt. Så bloggen fungerar perfekt när man har slut pengar på telefonen!

Alors on danse

För att bli på bättre humör lyssnar jag på Wavin' Flag och Alors on danse. Tänker tillbaka till Turkiet gör jag också. Är redan less den svenska "våren".

Irriterande

Ibland kan jag känna mig sjukt irriterad. Men det är oftast när jag är irriterad som jag är som mest effektiv. Och när jag tänker på det blir jag bara ännu mer irriterad. För jag ska inte behöva känna mig irriterad för att känna mig effektiv. Jag vill kunna ha förmågan att ta itu med saker utan att känna en irritation över det.

Hemma igen!

Är hemma nu, men är alldeles för trött för att berätta om några upptåg nu. Så får ta det kanske imorgon istället.

Dock kan jag säga att fy farao vad sverige är kallt.

Turkiet here we comes!

Jag och Emelie är för impulsiva för vårt eget bästa ibland. För ungefär två timmar sedan så kom vi på att vi ville åka utomlands. Och nu så sitter jag här och väntar på att klockan ska gå. För om fem timmar ska vi vara på flygplatsen för att sedan åka vidare till Turkiet!

Det blir bara jag och Emelie. I Kemer i en vecka vilket kommer att bli totally awesome! Jag dör redan av glädje!



Ps. Förlåt Lina, men du kommer att klara det utan mig!

RSS 2.0