Trigonometri

Okej. Jag började dagen med att se Shameless - underbart. Sen städade jag. Jag gjorde allt förutom att dammsuga och skura. Med det menas att jag till och med rensade bort julsaker osv. Men när det väl var dags för dammsugningen hade jag hunnit få matteboken på posten. Och när jag öppnade paketet kände jag att jag var tvungen att sätta mig och räkna lite grand.

Nu har jag hunnit 33 sidor på några timmar (nästan en sjättedel av boken, haha) och jag älskar redan allt som har med trigonometri att göra. Eller, alltså, det som jag har hunnit hittills. Ska ju inte säga för mycket innan jag har lärt mig allt.

Imorgon ska jag följa Emelie när hon ska tatuera sig. Jag gillar inte motivet hon ska göra, men det vet hon redan. Dock är det alltid roligt att vara med när man tatueras. Är ju så roligt att se resultatet på en gång!

Life is beautiful

Fick ett plötsligt sug av att städa. Och det händer ju verkligen inte varje dag måste jag erkänna. Så ska nog ta och göra en insats nu medan jag väntar på att posten ska anlända.

Förresten så har Lulle hittat ostbågsskålen. Tyckte väl att jag hörde det knapra i natt.

Kapten röd ♥



Den här låten får mig att tänka på någon sommar sedan. Skulle tippa på att det var '08. När kaptenen himself var på trästocksfestivalen. Jag, Lina och Pontus stod och sjöng med för allt vad vi hade. Eller stod, snarare hoppade och sjöng, snarare skrek. Men bra var det! Jag kommer ihåg att jag hade rysningar i hela kroppen när han kom ut och sjöng Kallakallacka. Och hur ska jag någonsin kunna glömma tjejen som satt sig ner och pissade alldeles uti min fot? Oslagbart helt enkelt.

Efteråt var vi dyngsura av regnet och hade filmer där man knappt hörde någonting på grund av våra egna röster. (Lina, om du har kvar dem så måste du skicka!)

Hittade just precis den här bilden på Linas bilddagbok från innan vi åke.
Lagom tagg var jag!

 


Rastlösheten tar livet av mig

Jag är rastlös och uttråkad. Datorn är inte intressant när det inte finns några nya serieavsnitt att titta på. På TV:n visas ingen sport förrän om tjugo minuter och det känns som det var allmänt längesedan jag gjorde något roligt nu. Jag har gjort klart alla övningar som jag kan göra till skolan hemma och Emelie sover fortfarande. Jag vet att jag borde ta tag i att byta kattsand och diska, men hur tråkigt kändes inte det på en skala? Tror jag ska göra det ändå, blir galen av att bara ligga i sängen.

För er som inte vet har jag typ bestämt mig för att jag ska bli matematiklärare när jag blir stor. Men för att jag ska komma in i det behöver jag läsa några kurser som vi som gick samhälls helt missade. Därför läser jag, sedan i måndags, Matematik D, Kemi A och Datakunskap. Datakunskapen läser jag bara för att jag vill ha betyg i det, mest som ett bevis på att jag kan det.

Jag har alltså gått skola i fem dagar. Under dessa fem dagar har jag hunnit göra klart tre kapitel i kemin och gjort klart alla övningar i datakunskapen. Har till och med gjort ett prov. Och nästa hade jag tänkt hinna göra imorgon (alternativt alla datakunskap-prov). På tisdag eller onsdag har jag tänkt göra första kemiprovet. På måndag kommer äntligen min mattebok, så då ska jag försöka räkna så mycket som möjligt i den också. Första matteprovet har jag planerat in den 4/2 så det gäller nog för mig att ligga i när det gäller det också.

Som ni kanske märker så vill jag göra bort allt så snabbt som möjligt. Men det är inte därför jag vill slippa det sen, utan det är därför jag tycker att det är så himla roligt (i alla fall så här långt). Jag kan knappt vänta till matteboken kommer och jag får sätta mig med min nyförvärvade miniräknare (som kostade mig 800kr förresten) och räkna. Roligt!

För tredje året i rad

Sammanfattning av 2010:

Årets händelse: Eh, Idol-finalen
Årets färg: Svårt, men gult typ
Årets låt: LMFAO - I am not a whore, Stromae - Alors on dance, Sido - Der himmel soll warten, My favorite highway - Bigger than love (och tusen fler)
Årets bästa köp: Donkey Kong Country Returns (betalade ju inte datorn själv så att)
Årets sämsta inköp: Kommer inte på något dåligt, men säkert någon tröja som jag inte använder
Årets plats: Kemer, Viking Apart Hotell
Årets mat: Max! ♥ Och Hard Rock Café i Stockholm. Har _aldrig_ ätit så mycket
Årets dryck: Loka Päron och vatten
Årets doft: Turk
Årets ljud: Dörrklockan på kiosken
Årets partaj: Ayia fucking Napa bitches, höhö
Årets konstigaste: Att äga en MASSA bilar utan att ha en pappa som kan hjälpa en sälja dem
Årets svåraste: Att försöka hålla koll på allt runt omkring en persons död utan att (i alla fall försöka) såra någon
Årets fylla: Emelies bark i Cypern
Årets mest genanta: Lappen med telefonnumret på kiosken. Det var svårt att hålla ett straightface sen
Årets snyggaste: Ian Somerhalder
Årets händigaste: Jag flyttade från min första lägenhet till min andra. Det var väl händigt?
Årets resa: Turkiet 2/5-9/5 ♥ Skönt var det att vi åkte hem i alla fall
Årets gröt: Mannagrynsgröt. Tror det är den enda gröt jag har ätit i år
Årets halsduk: Återfann min svarta-jätte när jag började rota igenom mina saker innan flytten. Nu bor jag i den igen
Årets distans: Fastän det är ett tag sen nu blondinen flyttade så är det fortfarande jobbigt i vissa lägen
Årets inkomst: Mer än förra året i alla lfall
Årets jobb: Kioskpiraten Piteå
Årets hårfärg: Redhead
Årets sambo: Emelie, vad skulle jag vara utan min baby? NE JUST DET!!! INGET
Årets frisör: Hårsalongen som ligger tillsammans med Lefthand Tattoo
Årets dans: Haha, Tuppens dans i Turkiet
Årets konsert: Enda grejen jag har sett live i år var Idol-finalen
Årets skor: Gladiatorsandaler från Scorette, svarta boots från DinSko
Årets fulaste: Hur folk kan ta skämt alldeles för seriöst
Årets godis: Lakritsbubs och skumtomtar såklart
Årets film: Harry Potter och dödsrelikerna del 1
Årets bar: Leo's
Årets drink: Pink Panther vid poolen i Kemer ♥
Årets för mycket: Strul och sorg
Årets för lite: Pengar och tid, året bara rasade förbi
Årets julklapp: Har typ redan glömt vad jag fick, men pengarna sitter ju aldrig fel
Årets exotiska frukt: Har faktiskt ätit passionsfrukt vid ett tillfälle (haha, nyårsafton)
Årets dröm: Att man skulle ha haft lite mer pengar och dragit på roadtrip i USA. Vi har fixat chaufför och allt så det skulle ju inte sitta fel precis
Årets dagdröm: Dagdrömmer typ aldrig, men har ofta kommit på mig själv med att fantisera att pappa skulle leva
Årets telefonsamtal: När mamma ringde mig när jag var hos optikern och sa "jag måste berätta en dålig grej" och jag kommer precis ihåg hur jag tänkte "åhnej, andrés cancer har blivit värre" sen chocken som kom när hon berättade vad det var som hade hänt. Tror aldrig jag har skakat så mycket i hela mitt liv
Årets brev: Får bara gröna brev från försäkringskassan. Någon som vill vara brevvän?
Årets nykomlingar: Nykomling och nykomling. Återfick kontakten med min kusin och vi har hunnit hitta på några galenskaper tillsammans
Årets nej: Allt negativt som jag aldrig tycks komma undan
Årets ja: Roadtrip till Danmark. Impulsivt och bra, synd bara med vädret och så vidare
Årets gåva: Andra Stockholmsresan. Flyg, hotel, idol, mat, bio och massa mer. Helt gratis!
Årets misstag: En väldigt konstig sak som jag inte borde ha låtit hända
Årets tråkigaste: Att jag missade nästan hela sommaren på grund av jobb. Dock tog jag ju igen det med Turkiet, Danmark och Cypern. Men ändå
Årets säng-händelse: Hm, inte speciellt roligt får andra.. Men alla gånger jag och Emelie nojade oss i Turkiet. Om jag hade sett oss hade jag dött av skratt
Årets ragg: HemlizZz
Årets fulaste hår: Mitt hår såg förjävligt ut där ett tag. Nu är det i lite bättre skick igen.
Årets tönt: Utnämner alltid mig själv och ska fan göra det igen. För i år har jag blivit lite väl extrem då det gäller vintersportet på TV. Har till exempel i dags läget inbokat för en vecka framåt vilka timmar jag måste titta på tv för att inte missa längdskidor/skidskytte. OS var en pina. Om det skulle släppas en OS-box skulle jag vara den första som köpte den.

Annars kan det tilläggas att 2010 var året som jag tog min Stockholms-oskuld, två gånger dessutom. Tog även tag i det där med att börja övningsköra och var för första gången arbetslös på riktigt sedan studenten. När jag tänker tillbaka på 2010 kommer jag komma ihåg det som resandets år. Umeå otaliga gånger, Turkiet, Danmark, Cypern och Stockholm har hunnits klämmas in. Men utöver det så finns det inte så mycket mer att tillägga.

The matchmakers 1.0

Jag och Emelie är bäst. Det är konstaterat.

Imorgon har vi ordningsställt en blinddate. Inte för att vi har stora förväntningar att romantiken kommer att flöda, men vi har redan nya kandidater som står på tur. Om det fortsätter i den här takten kommer vi vara tvungna att starta egen firma. Funderar på namnen "The Love Doctors" och "E&E McLovin'" än så länge. Men bara i planneringsstadiet, är viktigt att komma ihåg.

Så om det finns några andra singlar därute som vill använda sig av våra tjänster, så är det bara att slå en pling! Helst tjejer, eftersom att det verkar vara en vara som är svår att finna i denna lilla stad.

Och jag vet att jag är sämst på att uppdatera, men det här kändes som något viktigt att dela med sig av. Det är ju inte varje dag man föder bebisar om man säger så...

RSS 2.0