Danmark och vilda djur

Oj, hade hunnit glömma att jag hade en blogg. Det var först iförrgår när Agnes påminde mig som det klickade till igen.

Vet egentligen inte vad jag ska skriva. Sen sist har jag hunnit med att vara i Danmark. ♥ Gud vad jag älskar det landet! Hela atmosfären och folket är mycket mer avslappnat än i Sverige, och sen att de har bättre väder är ju inte heller ett minus.

Vad gjorde vi där då egentligen? Vi hälsade på Andrés farbror och hans fru i Ny Hagested utanför Holbaek. Vi var också förbi Kalundborg och självklart var vi på Vesterlyng ♥. Någonting annat som är underbart med Danmark är att det knappt finns några avstånd. Från Havnsö till Köpenhamn är det kanske åtta-nio mil och det tycker de är aslångt. Tänk om danskarna skulle komma upp hit till Norrland då? Tänk er vilken chock de skulle få då!

Eh, annars då? Har varit i Lakafors under midsommarhelgen. Åkte på bilbingo med mamma och André igår, men ingen av oss vann tyvärr. Sedan åkte jag hem till min lägga för första gången på fem dagar. Jag säger bara en sak.. Jag ska aldrig mer glömma att gå ut med soporna innan jag åker någonstans! Fy faraooooooooooo.

Egentligen var det lite synd att vi åkte hem från Lakafors igår, eftersom att kring midnatt igår så ringde dem och sa att de hade besök av en björn just då. Den var ute vid deras soptunna och tittade på dem. Hur ofta händer något sådant egentligen? Jag vill också ju!

På tal om björnar så tycker jag att det är sjukt läskigt att tänka när man är i en skog "Det finns vilda rovdjur i skogen". Tänk er själva att det går omkring vargar, björnar, järvar, rävar och lodjur i samma skogar som ni befinner er i. För att inte tala om älgarna, renarna, rådjuren och alla de mindre djuren. Och ändå så ser man dem typ aldrig? Obehagligt som fan ju! Får rysningar i hela kroppen bara jag tänker på det.

Och nu tänkte jag ta och avrunda detta inlägg. Så att det inte blir ett sådant där monsterinlägg som det lätt blir när man inte har skrivit på länge och vill försöka återberätta i alla fall lite av vad som har hänt/vad man har på tankarna. Men innan jag avslutar tänkte jag bara tillägga ett JIPPIE! för att det äntligen händer något med min körkortstillståndansökan. Nu kanske det inte är långt kvar innan jag får börja övningsköra. Nu längtar jag nästan igen!

För tidigt för en lördag

Det känns inte så värt att jag redan har varit vaken i två timmar, men ändå inte kommit mig iväg mot Långträsk ännu. Nu har det tydligen hittats en skjuts, så nu sitter jag bara och väntar på den.

Känner på mig att det kommer att bli en jobbig, men intressant dag. Men det återstår att ses.

Snart blir jag rik (förhoppningsvis)

Just nu sitter jag här ganska glad och ska snart börja förbereda mig inför dagens ärenden.

Jag ska till polisstationen och efterlysa en bil. Till försäkringskassan och se om pappa hade rätt till mer pengar (som i sådana fall tillfaller mig). Det handlar om sex klumpsummor på fyrtiotvåtusen (252 000kr), så jag håller tummarna. Och så tror jag det var någonting med Folksam också. Ska i alla fall möta upp mamma på stan. Tänkte tvinga med henne på sparbanken också. Har ett gammalt fondkonto där, så tänkte ta ut de pengarna nu medan de mår ganska bra.

Har också fått några bud på vissa bilar. Men jag behöver verkligen (har jag insett) hjälp när det gäller vad som är ett rimligt pris. Annars kan det här sluta i katastrof.. Eller inte riktigt, men att jag bara drar in omkring trettiotusen för alla bilar när de egentligen är värda betydligt mer. Dock skulle det vara jävligt skönt att bara få dem ur världen.

Egentligen tänkte jag att det här inlägget inte skulle handla om pengar, för jag tycker inte om att låta girig. Dock är det enbart det som jag har på tankarna just nu, så det är svårt att skriva om någonting annat då. Så ni och jag får leva med det.

RSS 2.0